Lions top seminar 2023 (VABILO)

Vabljeni na štiridnevni seminar, ki ga bodo od 10. do 13. 8. 2023 v Ljubljani vodili sensei Janko Merc, sensei Livius Bunda, sensei Jan Merc in kineziolog Zoran Žlof.

Janko Merc 8. DAN karate, 1. DAN kobudo je nekdanji tekmovalec v katah in borbah. Po zaključku tekmovalne poti je postal selektor slovenske članske izbrane vrste v borbah. Svojo karate pot je začel pri Vladimirju Lippaiju, od leta 1979 dalje pa je njegov učitelj shihan prof. dr. Vladimir Jorga 10. DAN. Znanje je ves čas nadgrajeval tudi v sodelovanju z mnogimi mednarodno priznanimi mojstri: Kaze, Nishijama, Kanazawa, Ochi, Okazaki, Kono, Suzuki, Shirai, Shibamori, Ogawa, Dačić, Valdesi, Otto, Egea, Stojadinov, Manini, Jedlicka, Oliva … Preko 20 let že sodeluje tudi z mojstrom kobuda Kenyujem Chinenom, pri katerem je kot prvi slovenec postal mojster kobuda. Njegovi tekmovalci in tekmovalke redno posegajo po najvišjih uvrstitvah na pokalnih, državnih in mednarodnih tekmovanjih.

Na seminarju se bo podrobno obravnavalo kate  hyakuhachi ho, gankaku sho, jitte in chinte.

Tehnika se bo vadila z obzirom na senseijev pogled na karate:
1. Obstaja samo en karate. Kata je osnova za borbo (tehnika, dihanje, povezava tehnik). Borba je v pomoč pri izvajanju kat.

2. Doslej še nepoznane tehnike, v povezavi z izvajanjem čiščenja, v smislu ne kaj, temveč kako.

3. Shotokan karate kot ga uči sensei Janko Merc.

Livius Bunda 7. DAN je nekdanji vrhunski tekmovalec v katah, ki je kot reprezentant zelo uspešno zastopal nekdanjo SFRJ oz. Jugoslavijo. Po zaključku tekmovalne poti je postal selektor izbrane vrste SRJ.  Kot selektor je sodeloval tudi z reprezentancami Srbije in Črne Gore, Srbije in Slovenije. Kot strokovni sodelavec je sodeloval z reprezentancama Jordana in Švedske. Trenutno je reprezentačni trener za para karate v Romuniji in strokovni svetovalec Romunske karate zveze. Njegovi učenci so v katah osvojili preko 200 odličij na tekmovanjih najvišjega ranga, kot so Balkansko prvenstvo, Sredozemske igre, Evropsko in Svetovno prvenstvo. Sensei Bunda je botroval prvim mednarodnim slovenskim uspehom v katah. Pod njegovim mentorstvom je Klemen Plazar leta 2012 osvojil 3. mesto na MEP v Bakuju, Maša Simonič je leta 2014 osvojila 3. mesto na MEP v Lizboni. Ne nazadnje pa je sensei Bunda tudi aktivno sodeloval pri uveljavitvi para karateja v Sloveniji in leta 2012 je pod njegovim mentorstvom na Svetovnem prvenstvu v Parizu kot prvi za Slovenijo v para karateju nastopil Igor Dobrič.

Jan Merc 4. DAN je nekdanji slovenski reprezentant, ki je svoje znanje izpopolnjeval in nadgrajeval pod mentorstvom mnogih mednarodno priznanih trenerjev, med drugim pri Janiju Mercu, Dušanu Dačiću, Vladimirju Jorgi in Tatsuou Suzukiju. V tekmovalni karieri je uspešno nastopal v katah in športnih borbah. V članski konkurenci je v športnih borbah v poltežki kategoriji zastopal slovensko reprezentanco ter številne klube, med njimi KK Šiška, KK Slovan, KK Nova Gorica, KK Olimpija, DBV Piran, KK Vrhnika ter KK Zmaj. Osvojil je več naslovov državnega prvaka v vseh starostnih kategorijah, večkratni ekipni državni prvak v različnih kategorijah, v obdobju 2002-2016 nosilec številnih medalj z različnih najmočnejših mednarodnih turnirjev (npr. Cro open, Austria open, Grado, Budapest open, Slovenia open …). Nosilec dveh bronastih medalj z WIKF evropskih prvenstev, 7. mesto na študentskem svetovnem prvenstvu leta 2008 na Poljskem (Wroclaw), 5. mesto na zlati ligi leta 2009 v Nemčiji (Aschaffenburg), 5. mesto na zlati ligi leta 2011 na Nizozemskem (Rotterdam).

Zoran Žlof je diplomirani kineziolog (Fakulteta za šport, UL) in nekdanji tekmovalec v športnih borbah. Leta 2018 je bil mladinski državni podprvak v poltežki kategoriji. Trenutno je absolvent magistrskega študija kinezioterapije v Ljubljani. Specializira se za pozno rehabilitacijo in telesno pripravo vrhunskih in rekreativnih športnikov ter vadbo v prisotnosti kroničnih  bolečin. Njegove bogate delovne izkušnje obsegajo sodelovanje s športniki iz karateja, juda, BJJ, tajskega boksa, atletike, nogometa, rokometa, košarke, iron mana, akrobatike, plesa itd. Med drugim je delal v kineziološkem centru Kinvital in sodeloval z zavodom za šport Supertrening. Med leti 2021 in 2022 je bil zaposlen v in kasneje vodil kineziološki oddelek fizioterapevtske klinike Medicofit. Svoje znanje je nadgrajeval na izobraževanjih svetovno znanih imen rehabilitacije in kondicijske priprave (dr. John Rusin, Mladen Jovanović, dr. Johan Lahti …). Za Lions top seminar Ljubljana 2023 je pripravil dve predavanji o kondicijski pripravi in prehrani karateista. Power point prezentaciji za obe predavanji najdete na spodnjih dveh povezavah:

Seminar bo potekal v doju Lev, Celovška cesta 264, 1000 Ljubljana (poleg Hipermarketa Mercator v Šiški) in je primeren za otroke in odrasle oz. za karateiste, ki so šele na začetku svoje poti (beginner level sessions), kakor tudi za izkušene mojstre (advanced level sessions).

Urnik seminarja bo objavljen, ko bo znano okvirno število in struktura prijavljenih ter bodo formirane skupine. Maksimalno število udeležencev seminarja je 20. Po zapolnitvi mest prijave ne bodo več mogoče.

Cenik seminarja si lahko ogledate s klikom na sledečo povezavo CENIK

Cenik velja tudi za gledalce.

Urnik seminarja si lahko ogledate s klikom na sledečo povezavo URNIK

Dogodek lahko fotografirajo in snemajo le akreditirani novinarji. V primeru neavtoriziranega snemanja ali fotografiranja bo organizator kršitelja izključil iz seminarja brez vračila plačane seminarske takse.

INFO IN PRIJAVE:

Jan Merc

 e.jan.merc@gmail.com 

 040 593 383