O nas

Karate klub Lev smo raznolika skupina karateistov, ki nas združuje strast do športa, rekreacije, aktivnega in zdravega načina življenja ter učenja borilnih veščin. Naše članstvo sega od popolnih začetnikov do vrhunskih mednarodno uveljavljenih tekmovalcev. Treningov se udeležujejo tako šolski in predšolski otroci kot študentje, odrasli in pogosto kar cela družina. Trenerji Karate kluba Lev smo svoje znanje in izkušnje pridobivali pod vodstvom številnih mednarodno priznanih in uspešnih trenerjev po celem svetu. Z udeležbo na mednarodnih seminarjih in tekmovanjih pa znanja ves čas širimo in nadgrajujemo. Pri delu združujemo raznolike sodobne in tradicionalne metode dela učenja karateja, pri tem pa skrbimo za skladen razvoj telesa in duha.

Lev kot zaščitni znak kluba ponazarja naše vrednote: pogum, spoštovanje in obvladovanje sebe. Karate kot tak pa je veščina, ki temelji na pravičnosti, samodisciplini in koncentraciji, krepi samozavest, motoriko, samospoštovanje in spoštovanje do soljudi. Naše poslanstvo je, da karate kot veščino približamo vsem skupinam posameznikov in obenem dosegamo rezultate tudi na najvišji tekmovalni ravni.

KARATE ZA OTROKE

Otrokom ponuja trening karateja odličen poligon za telesni, duhovni in kognitivni razvoj. Poleg gibanja in zdravega načina življenja se preko treninga izboljšuje koordinacija gibanja, motorika in ravnotežje. Kot del tradicionalne borilne veščine pa je poudarek tudi na redu in disciplini.

Naš klub organizira karate vrtec za najmlajše, to je otroke od 4. do 6. leta starosti. Cilji vadbe so motorični razvoj, socializacija, navajanje na disciplino in osnovni elementi karateja. Z osnovnimi elementi gimnastike, atletike in karateja krepimo koordinacijo, ravnotežje, gibljivost, samozavest in skupinsko pripadnost.

KARATE ZA REKREATIVCE

Tako mlajšim kot odraslim rekreativcem trening karateja pomaga pri izboljševanju in vzdrževanju osnovne telesne kondicije, vzdržljivosti in razvoja gibalnih sposobnosti. Cilji vadbe so usmerjeni v športno rekreacijo, skrb za zdravje, sprostitev, učenje tehnik in osnov karateja ter samoobrambe.

Program naše izkušene trenerske ekipe je primeren tako za aktivne rekreativce kot za tiste, ki bi se želeli pridružiti športnim aktivnostim, pa iščejo primerno dejavnost. Za karate nikoli ni prepozno, saj se stopnja intenzivnosti prilagaja sposobnostim posameznika, pri tem pa se ne izgubi na pozitivnih vidikih, ki jih prinaša trening karateja. Karate ni samo šport ali disciplina, je tudi način življenja.

KARATE ZA VRHUNSKE TEKMOVALCE

Karate klub Lev tistim z vrhunskimi tekmovalnimi cilji v katah in športnih borbah ponuja odlične pogoje za trening in nadgradnjo obstoječega znanja. Naši tekmovalci imajo možnost vrhunskega treninga tako v dopoldanskem kot v popoldanskem času. Treningi potekajo pod vodstvom izkušenega trenerja z mednarodnimi tekmovalnimi izkušnjami na najvišjem svetovnem nivoju.

INDIVIDUALNA VADBA

Za zainteresirane posameznike organiziramo individualne treninge. Na ta način tako začetnikom kot vrhunskim tekmovalcem ponujamo hitrejši napredek in optimalno vadbo glede na želje in potrebe posameznika. Tako zagotovimo tudi možnost vadbe tistim, ki se nimajo priložnosti udeleževati rednih treningov. Pri individualni vadbi se lahko po dogovoru poleg karateja osredotočamo na splošno fizično pripravljenost, izgubo odvečne telesne teže in krepitev določenih mišičnih skupin. Pri vseh individualnih treningih so v ospredju zahteve in potrebe posameznika.

LEVJA DRUŽINA

Nenazadnje smo člani kluba kot velika družina, ki se povezuje in druži tudi izven treningov. Poleg klubskih piknikov se vsako leto za en teden kot levja družina odpravimo na poletno šolo, kjer potekajo treningi in številne druge družabne aktivnosti ter pohodi v naravi. S tistimi bolj radovednimi se udeležujemo seminarjev vrhunskih tekmovalcev in trenerjev tako doma kot po svetu. Mnoge izmed nas pa skupne aktivnosti na treningih in izven telovadnice povezuje v dobra in dolgoletna prijateljstva.

GLAVNI TRENER

Jan Merc, 4. DAN, je nekdanji slovenski reprezentant, ki je svoje znanje izpopolnjeval in nadgrajeval pod mentorstvom mnogih mednarodno priznanih trenerjev, med drugim pri Janiju Mercu, Dušanu Dačiću, Vladimirju Jorgi in Tatsuou Suzukiju. V tekmovalni karieri je uspešno nastopal v katah in športnih borbah. Osvojil je več naslovov državnega prvaka v vseh starostnih kategorijah in je večkratni ekipni državni prvak v različnih kategorijah. V obdobju 2002-2016 je osvojil številne medalje oz. visoke uvrstitve na različnih najmočnejših mednarodnih turnirjih. S karatejem se ukvarja 30 let, 20 let pa je aktiven kot trener in mentor karateja ter splošne fizične pripravljenosti (npr. individualni fitnes in atletski treningi). Sicer pa je Jan po izobrazbi univerzitetni diplomirani pravnik z opravljenim pravosodnim izpitom in oče treh otrok.