5 medalj na drugi pokalni tekmi

V Slovenskih Konjicah je v soboto, 5. maja 2023 potekalo 2. državno pokalno tekmovanje. Udeležili smo se ga z ekipo 6 tekmovalk in tekmovalcev in osvojili odličen rezultat, eno 1. mesto, dve 2. mesti in dve 3. mesti.

Teodora in Maja sta uspešno začeli svoj nastop v kategoriji ml. kadetinje +52 kg. Obe sta suvereno premagali svoji nasprotnici, Maja je nato morala v polfinalu priznati premoč kasnejši zmagovalki in si s suvereno zmago v repejsažu priborila bronasto medaljo. Teodora se je v finali odlično borila za zmago, vendar je bila nasprotnica tokrat boljša in osvojila je srebrno medaljo.

Adrijana je po daljši pavzi zaradi poškodbe oddelala več odličnih borb v kategoriji deklice -39 kg in odločno premagala svoji nasprotnici v prvem in drugem kolu. Nazadnje ji je v finalu zmanjkalo nekaj moči in športne sreče, osvojila je odlično drugo mesto.

David je v kategoriji dečki -48 kg suvereno premagal vse svoje nasprotnike in osvojil zlato medaljo.

Izak se je pogumno in suvereno lotil svojega prvega nasprotnika v kategoriji ml. kadeti -40 kg, vendar mu je nazadnje moral priznati premoč. V naslednji borbi je njegov nasprotnik izgubil, tako da je Izak ostal brez možnosti za repejsažne borbe.

Fares se je v svoji prvi borbi v kategoriji ml. kadeti -55 kg odločno lotil svojega nasprotnika, vendar je v žaru borbenosti prejel 4 kazni za kontakt in tako predčasno zaključil borbo. Na koncu je osvojil 3. mesto.

Vsem tekmovalcem čestitamo za suverene nastope in osvojene kolajne!

M.S.

foto Matic Smrekar