Lions top seminar 2021 (VABILO)

Vabljeni na tridnevni seminar, ki ga bodo v Kranjski Gori vodili sensei Janko Merc, sensei Livius Bunda, sensei Hadis Lišinović, sensei Jan Merc in kineziolog Zoran Žlof.

Janko Merc 8. DAN karate, 1. DAN kobudo je nekdanji tekmovalec v katah in borbah. Po zaključku tekmovalne poti je postal selektor slovenske članske izbrane vrste v borbah. Svojo karate pot je začel pri Vladimirju Lippaiju, od leta 1979 dalje pa je njegov učitelj shihan prof. dr. Vladimir Jorga 10. DAN. Znanje je ves čas nadgrajeval tudi v sodelovanju z mnogimi mednarodno priznanimi mojstri: Kaze, Nishijama, Kanazawa, Ochi, Okazaki, Kono, Suzuki, Shirai, Shibamori, Ogawa, Dačić, Valdesi, Otto, Egea, Stojadinov, Manini, Jedlicka, Oliva … Preko 20 let že sodeluje tudi z mojstrom kobuda Kenyujem Chinenom, pri katerem je kot prvi slovenec postal mojster kobuda. Njegovi tekmovalci in tekmovalke redno posegajo po najvišjih uvrstitvah na pokalnih, državnih in mednarodnih tekmovanjih.

Livius Bunda 7. DAN je nekdanji vrhunski tekmovalec v katah, ki je kot reprezentant zelo uspešno zastopal nekdanjo SFRJ oz. Jugoslavijo. Po zaključku tekmovalne poti je postal selektor izbrane vrste SRJ.  Kot selektor je sodeloval tudi z reprezentancami Srbije in Črne Gore, Srbije in Slovenije. Kot strokovni sodelavec je sodeloval z reprezentancama Jordana in Švedske. Trenutno je reprezentačni trener za para karate v Romuniji in strokovni svetovalec Romunske karate zveze. Njegovi učenci so v katah osvojili preko 200 odličij na tekmovanjih najvišjega ranga, kot so Balkansko prvenstvo, Sredozemske igre, Evropsko in Svetovno prvenstvo. Sensei Bunda je botroval prvim mednarodnim slovenskim uspehom v katah. Pod njegovim mentorstvom je Klemen Plazar leta 2012 osvojil 3. mesto na MEP v Bakuju, Maša Simonič je leta 2014 osvojila 3. mesto na MEP v Lizboni. Ne nazadnje pa je sensei Bunda tudi aktivno sodeloval pri uveljavitvi para karateja v Sloveniji in leta 2012 je pod njegovim mentorstvom na Svetovnem prvenstvu v Parizu kot prvi za Slovenijo v para karateju nastopil Igor Dobrič.

Hadis Lišinović 5. DAN je nekdanji tekmovalec v borbah, glavni trener v Shotokan karate klubu Postojna in inštruktor borilnih veščin v Slovenski vojski. Svojo karate pot je začel pri Josipu Kovšci in znanje nadgrajeval na seminarjih in treningih pri mnogih mednarodno priznanih trenerjih: Vladimirju Jorgi, Dušanu Dačiću, Liviusu Bundi, Masahiku Tanaki, Takashiju Tokuhisi, Kazauakiju Kurihari, Sawadu Kazuhiri, Rafaelu Aghayevu, Izumiju Seizi, Nemotu Keisukeju … Najbolj pa ga je zaznamovalo predvsem dolgoletno tesno sodelovanje z Oliverjem Tomićem. Po zaključeni tekmovalni karieri je svoje trenersko delo na tekmovalnem področju posvetil predvsem katam. Njegovi tekmovalci in tekmovalke v katah posamično in ekipno redno posegajo po najvišjih uvrstitvah na pokalnih, državnih in mednarodnih tekmovanjih.

Jan Merc 4. DAN je nekdanji slovenski reprezentant, ki je svoje znanje izpopolnjeval in nadgrajeval pod mentorstvom mnogih mednarodno priznanih trenerjev, med drugim pri Janiju Mercu, Dušanu Dačiću, Vladimirju Jorgi in Tatsuou Suzukiju. V tekmovalni karieri je uspešno nastopal v katah in športnih borbah. V članski konkurenci je v športnih borbah v poltežki kategoriji zastopal slovensko reprezentanco ter številne klube, med njimi KK Šiška, KK Slovan, KK Nova Gorica, KK Olimpija, DBV Piran, KK Vrhnika ter KK Zmaj. Osvojil je več naslovov državnega prvaka v vseh starostnih kategorijah, večkratni ekipni državni prvak v različnih kategorijah, v obdobju 2002-2016 nosilec številnih medalj z različnih najmočnejših mednarodnih turnirjev (npr. Cro open, Austria open, Grado, Budapest open, Slovenia open …). Nosilec dveh bronastih medalj z WIKF evropskih prvenstev, 7. mesto na študentskem svetovnem prvenstvu leta 2008 na Poljskem (Wroclaw), 5. mesto na zlati ligi leta 2009 v Nemčiji (Aschaffenburg), 5. mesto na zlati ligi leta 2011 na Nizozemskem (Rotterdam).

Zoran Žlof je diplomirani kineziolog (Fakulteta za šport, UL) in nekdanji tekmovalec v športnih borbah. Na Fakulteti za šport UL opravlja podiplomski študij kinezioterapije. Leta 2018 je bil mladinski državni podprvak v poltežki kategoriji. Ima bogate delovne izkušnje v rehabilitaciji in kondicijski pripravi (atletika, ekipni in borilni športi) ter v osebnem trenerstvu. Svoje znanje je nadgrajeval na izobraževanjih pri svetovno znanih imenih v svetu kondicijske priprave, kot sta dr. John Rusin in Mladen Jovanović. Zaposlen je v kliniki za zdravljenje poškodb in osebno vadbo MedicoFit. Za Lions top seminar Kranjska Gora 2021 je pripravil dve predavanji o kondicijski pripravi in prehrani karateista. Power point prezentaciji za obe predavanji najdete na spodnjih dveh povezavah:

Seminar bo potekal v telovadnici OŠ Josipa Vandota, Koroška ulica 12, 4280 Kranjska Gora in je primeren za otroke in odrasle oz. za karateiste, ki so šele na začetku svoje poti (beginner level sessions), kakor tudi za izkušene mojstre (advanced level sessions).

Para karate je z razvojem postal enakopravno vključen na vseh ravneh delovanja; v klubih, nacionalnih panožnih zvezah in v Svetovni karate zvezi. Zato bo v okviru Lions top seminarja potekal tudi seminar za para karate, ki ga bo vodil sensei Bunda.

Urnik seminarja si lahko ogledate s klikom na sledečo povezavo URNIK

Cenik seminarja si lahko ogledate s klikom na sledečo povezavo CENIK

Cenik velja tudi za gledalce.

Dogodek lahko fotografirajo in snemajo le akreditirani novinarji. V primeru neavtoriziranega snemanja ali fotografiranja bo organizator kršitelja izključil iz seminarja brez vračila plačane seminarske takse.

Akreditirani novinarji: Aljoša Vekić (POP TV), Veljko Jukić (Posavski obzornik)

Covid vprašalnik udeleženci seminarja izpolnijo in predložijo ob registraciji. Vprašalnik najdete s klikom na sledečo povezavo VPRAŠALNIK.

Spodaj si lahko ogledate foto utrinke z lanskoletnega Lions top seminarja.

 

INFO IN PRIJAVE:

Jan Merc

 e.jan.merc@gmail.com 

 040 593 383

 

foto: Matic Smrekar