Dvojno srebro na Postojna Open

Na devetnajstem mednarodnem turnirju Postojna Open je nastopilo 363 tekmovalcev iz 8 držav. Janez Merc in Rok Brlek sta na tekmovanju z močno mednarodno udeležbo nastopila odlično in oba osvojila srebrno medaljo.

Janez Merc je nastopil v katah in v borbah. Navkljub zelo zbranemu in tehnično dovršenemu nastopu tokrat športna sreča v katah Janezu ni bila naklonjena, saj je za las izgubil z rezultatom 3:2, v nadaljevanju pa žal tokrat ni imel možnosti za repasažne borbe za bronasto kolajno. Sledil je nastop v borbah v kategoriji +30kg, kjer je prikazal odlične boje. Premagal je tri zelo kvalitetne nasprotnike iz Hrvaške, Bosne in Slovenije in se uvrstil v finale. Po slabšem začetku finalnega nastopa tokrat Janezu ni uspelo spremeniti rezultata sebi v prid in zasedel je odlično drugo mesto.

V kategoriji -75kg je nastopil Rok Brlek, ki je sicer borec v lahki kategoriji (-60kg). Po napetem boju s tekmovalcem iz Bosne se tokrat za Roka ni izšlo. Sledil je še nastop v ekipnih bojih, kjer je Rok pomagal ekipi Karate kluba Postojna. Z odličnim nastopom ter zmago s 3:0 proti nasprotniku iz Avstrije je Rok ekipi omogočil boj za zlato kolajno. V finalu pa so Italijani slavili z 2:1 in Rok je na koncu osvojil drugo mesto.

M.J.

foto: Rok Brlek, Jan Merc, KK Postojna