Levje odlični na Slovenia Open

V Laškem so se pomerili tekmovalci iz šestih držav in enainšestdesetih klubov.

Mednarodni turnir Slovenia Open za večino sosednjih držav predstavlja kontrolno tekmo pred bližajočim se evropskim prvenstvom. Tako smo v soboto na tatamijih lahko spremljali tudi aktualne evropske in svetovne prvake.

V kategoriji -35kg je Janez Merc osvojil zavidljivo drugo mesto. Do finalnega boja je vse nasprotnike prepričljivo premagal. V zadnjem obračunu pa sodniške zastavice nikakor niso pokazale doseženih točk kljub temu, da je Janez nasprotnika kar trikrat zadel z nožnim udarcem v glavo. Ob izteku časa je bil končni rezultat 0:0 in je zmagovalca določilo glasovanje sodnikov, ki Janezu tokrat za las ni šlo v prid.

Rok Brlek se je v kategoriji -60kg v polfinalu pomeril z reprezentantom iz Hrvaške. V prvi minuti je povedel z 1:0 in držal vodstvo do zadnjih petinštirideset sekund, ko je popustil v zbranosti in zmago, ki jo je že imel v žepu, moral prepustiti nasprotniku. Žal se tako ni mogel boriti za naslov prvaka na tako prestižnem turnirju, a je na koncu osvojil še vedno odlično tretje mesto.

Dobro delo v klubu že kaže rezultate, čaka pa nas še veliko dela 🙂

M.J.

foto: Matic Smrekar