Lions top seminar (SLIKE)

Karate klub Lev je od 13. do 15. 8. v Kranjski Gori organiziral Lions top seminar, ki se ga je udeležilo več kot 70 karateistov iz 14 klubov iz Slovenije, Srbije, Romunije in Italije. 

Treninge so vodili sensei Jani Merc, 8. DAN (nekdanji selektor članske reprezentance Slovenije), sensei Livius Bunda, 7. DAN (nekdanji reprezentant SFRJ in selektor reprezentanc SRJ, Srbije in Črne Gore, Srbije in Slovenije), sensei Hadis Lišinović, 5. DAN (glavni trener v Shotokan karate klubu Postojna in inštruktor borilnih veščin v Slovenski vojski), sensei Jan Merc, 4. DAN (nekdanji slovenski reprezentant in glavni trener v Karate klubu Lev) in Zoran Žlof (Klinika za zdravljenje poškodb in telesno pripravo MedicoFit).

Kvalitetni treningi so privabili mnoge udeležence. Najmlajši so vadili vse Heian kate, Tekki Shodan in Bassai Dai. Izkušeni mojstri pa so razširili znanje kat Gojushiho Sho, Gankaku, Unsu in Meikyo ter se naučili kato Hyaku hachi ho. Borbeni treningi so obsegali tako tehnične kakor tudi taktične vaje v skladu z modernimi svetovnimi trendi tekmovalnega karateja.

Poleg napornih in zanimivih treningov, ki jih je zaznamovalo odlično vzdušje, so udeleženci poslušali dve predavanji o Kondicijski pripravi in prehrani karateista.

Laskavi naziv Arawaza naj levji udeleženec Lions top seminarja Kranjska Gora 2021 si je z udeležbo na prav vseh treningih in predavanjih prislužil Denis Česnik (Shotokan karate klub Postojna).

V prostem času so udeleženci izkoristili priložnosti, ki sta jih ponujala lepo vreme in idilična Kranjska Gora.

M.J. #23

foto: Matic Smrekar