Dvojno srebro na državnem prvenstvu

V Črnomlju je potekalo državno prvenstvo za člane in veterane.

Prva se je v katah v kategoriji veterank pomerila Irena Omejec. Takoj se je izkazalo, da se je individualno delo s trenerjem v klubu obrestovalo, saj je že v prvem kolu odlično izvedla kato Kanku dai, pri čemer je imela dodelane nastope tudi za naslednje nastope. Zelo suvereno se je uvrstila v finale, kjer pa jo je v želji po zmagi rahla napaka v ravnotežju oz. nihaj v položaju na eni nogi, stal zlate kolajne.

Naslednji je v kategoriji -75kg nastopil Matic Smrekar, ki je bil odlično pripravljen in se je neozirajoč na to, da mu je žreb že v prvem kolu namenil Tita Primožiča (kasnejšega zmagovalca), odločil poseči po zlati kolajni. Spremljali smo zelo napet in neodločen boj, saj nihče od tekmovalcev ni uspel prevladati. Žal pa je kako minuto pred koncem Matica doletela smola in resna poškodba kolena mu je preprečila nadaljevanje.

V kategoriji -60kg je Rok Brlek z lahkoto prišel v finale. Po slabšem začetku finalne borbe in zaostanku 3:0, je spremenil taktiko ter bil ves drugi del borbe dominanten, preobrata v seštevku točk pa ni uspel doseči.

Končni dve srebrni medalji na najpomembnejšem domačem tekmovanju kažeta, da se v prihodnje lahko nadejamo še veliko dobrih uspehov naših tekmovalcev. Viceprvakoma iskreno čestitamo, Maticu pa želimo čim hitrejše okrevanje.

M.J.

foto: Matic Smrekar